Toepassingen in transport en logistiek

Reinigingsbanen bij Tank Cleaning Europoort
Tankreiniging bij TCE - Europoort (NL)

Voor Gröninger Cleaning Systems is de transportsector een belangrijke branche. Het bedrijf is bijv. beslist de global partner of choice voor tankreiniging.

Transportbedrijven stellen hoge eisen aan zowel de uitwendige als inwendige reiniging van voertuigen. Logistieke dienstverleners hebben behoefte aan schone gebouwen en terreinen. Dit draagt immers bij aan een goede uitstraling van de onderneming.

De binnenkant van gesloten wagens dient schoon te zijn i.v.m. hygiëne, voedselveiligheid of ter voorkoming van kruisbesmetting, beschadiging of verontreiniging van producten.

De tanktransport / bulktransport / tank container depots is een speciale categorie. Gröninger is dé pionier als het gaat om geautomatiseerde installaties voor tankreiniging / ISO container reiniging en heeft op dit gebied een meer dan uitstekende reputatie. Het door Gröninger ontwikkelde MAINPRO certificeringssysteem / borgingssysteem voor inwendige reinigingen is inmiddels dé standaard in de industrie.

Door de specifieke vorm van tankauto’s zijn voor de uitwendige reiniging roll-overs niet geschikt. Gröninger heeft daarom eigen truckwash producten ontwikkeld. Voor bedrijven in deze sector en in het speciale vervoer vormt een combinatie van chassiswasser, wasboog, wasborstel, roll-over en een foampack (geautomatiseerd schuimsysteem voor buitenkantreiniging) de weg naar het beste reinigingsresultaat.

Ook IBC en vaten reinigingssystemen worden door logistieke dienstverleners veelvuldig ingezet.

Naast de maatwerk producten is het pakket Nilfisk en Kärcher producten  bij uitstek geschikt voor de meer algemene reinigingsprocessen in de transport en logistiek branche.