Toepassingen in de levensmiddelen industrie

Hogedruk ringleiding/pistoolsysteem
Hogedruk ringleiding/pistoolsysteem

Veel Gröninger systemen vinden hun weg naar de voedingsmiddelen industrie. In de meeste gevallen gaat het om klantspecifieke oplossingen, zoals in-plant cleaning en IBC/ Vaten reinigingssystemen.

Binnen de food sector worden zeer hoge eisen gesteld aan hygiëne en voedselveiligheid. Er bestaat immers voortdurend een risico op contaminatie of microbiologische verontreiniging. Daardoor kan grote directe of indirecte schade ontstaan: verlies van producten, verlies van productiecapaciteit, gevolgschade, kwaliteitsproblemen, reputatieschade etc.

Hygiënische ingerichte fabrieken bevorderen en een schone uitstraling en een kwaliteitsimago. De meeste gerenommeerde food bedrijven gebruiken daarom HACCP, ISO en keten management systemen om de voedselveiligheid te managen, kwaliteit te bewaken en productieprocessen te borgen.

Reinigingsprocessen zijn daarbij cruciaal. De Gröninger reinigingssystemen bieden daarbij de best mogelijke hard- en software voor o.a. voor het reinigen van stallen, productieruimtes, machines, silo’s, installaties, opslagcontainers, productiemiddelen, vervoermiddelen, equipment, doseersystemen, productietanks, opslagtanks, mengtanks, vulstations, verladingstations, leidingsystemen, IBC’s, vaten e.d. Veelal worden deze systemen in combinatie toegepast. 

Het technische team van Gröninger Cleaning Systems start met een grondige analyse van de bedrijfssituatie waarbij ook eisen op het gebied van haccp / GMP, productontwerp en voedselveiligheid uiterst zorgvuldig worden meegenomen. 

Naast de maatwerk producten is het pakket Nilfisk en Kärcher producten bij uitstek geschikt voor de meer algemene reinigingsprocessen in de food keten.