Toepassingen in de chemische industrie

Jubail Industrial City (KSA)
Acrylaatfabriek SAMCO in Jubail (KSA)

De chemische sector is zeer gevarieerd. Dat geldt ook voor de systemen van Gröninger Cleaning Systems die daar hun weg naartoe vinden.

Binnen de chemie sector worden zeer hoge eisen gesteld aan de chemische zuiverheid en betrouwbaarheid van producten. Er bestaat immers steeds een risico op contaminatie. Daardoor kan grote directe of indirecte schade ontstaan: verlies van producten, verlies van productiecapaciteit, gevolgschade, kwaliteitsproblemen, reputatieschade etc. 

De meeste gerenommeerde chemische bedrijven gebruiken daarom geavanceerde systemen om de veiligheid te managen, kwaliteit te bewaken en productieprocessen te borgen. Reinigingsprocessen zijn cruciaal in het integrale ketenmanagement. Juist daar kan Gröninger een belangrijke inbreng verzorgen met een zeer gevarieerd pakket reinigingssystemen.

Voor chemische productiebedrijven biedt Gröninger de hard- en software o.a. voor het reinigen van productieruimtes, terreinen, machines, installaties, ketels, leidingwerken, opslagcontainers, onderdelen, doseersystemen, mengtanks, productietanks, opslagtanks, vulstations, verladingsstations, leidingsystemen, vaten, IBC’s e.d. Ook combinaties daarvan zijn mogelijk.

Het technische team van Gröninger Cleaning Systems start met een grondige analyse van de bedrijfssituatie, waarbij ook de eisen op het gebied van productontwerp en explosieveiligheid zorgvuldig worden meegenomen.

Naast de maatwerk producten is het pakket Nilfisk en Kärcher producten bij uitstek geschikt voor de meer algemene reinigingsprocessen in de chemische branche.